Historie

De wandmeubels van Banz Bord kennen een mooie historie en zijn vanaf dag één gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Uitgangspunt was langdurige kwaliteit. Daarom vinden we nog steeds in perfecte staat verkerende, authentieke wandmeubels van meer dan 40 jaar oud terug in woningen. 


Picture

EXPERIENCE CENTER

Vandaag de dag is Banz Bord ondergebracht bij Bree’s New World in Vlaardingen, waar u tevens het Banz Bord Experience Center vindt. Het Banz Bord Experience Center is dé plek voor deskundig advies of om inspiratie op te doen voor uw eigen Banz Bord meubelwand. U bent van harte welkom!

Heden
Picture

CLOUD

Banz Bord Cloud is leverbaar vanaf april 2015. Een wandmeubel uit het Banz Bord Cloud programma is uitermate geschikt als TV wandmeubel of audio meubel, daar het uitgerust kan worden met een onzichtbaar geïntegreerd HiFi audio systeem van de hoogste kwaliteit, afkomstig van het Nederlandse Hepta Design Audio.

2015
Picture

ALPHA PLUS

De ALPHA PLUS lijn wordt geïntroduceerd. Met haar rechte contouren is een ALPHA PLUS wandmeubel in basis hetzelfde als die uit het ALPHA programma, maar door de afwerking met sierlijke aluminium omlijstingen toch een heel nieuwe stijl.

2002
Picture

BÈTA

Een nieuw design wandmeubel wordt toegevoegd, Banz Bord BÈTA. Met haar afgeronde hoeken, volledig naar de nieuwste trend van toen. En nog steeds is Banz Bord BÈTA een gewild design.

1978
Picture

BANZ BORD NAAR NEDERLAND

Na ongeveer vier jaar pionieren op de markt werd Banz Bord in zijn geheel ondergebracht bij een Nederlandse meubelfamilie. Sinds die tijd zijn de mogelijkheden binnen het wandmeubel programma sterk uitgebreid en heeft Banz Bord haar naam gevestigd bij de design minnende speciaalzaken in Nederland.

1969
Picture

ORIGINEEL, ZWEVEND WANDMEUBEL

Direct na het voltooien van het prototype realiseerde dr.Banz zich dat dit onzichtbare ophangsysteem veel meer mogelijkheden had. Het idee voor een zwevend wandmeubel was geboren. Op het ophangsysteem werd patent aangevraagd en verkregen. Hierdoor konden vooraanstaande en innovatieve ontwerpers er de beginjaren voor zorgen dat Banz Bord als eerste een geperfectioneerd, zwevend wandmeubel met volledige onzichtbare wijze van ophanging op de markt kon brengen. Kiest u voor Banz Bord, dan kiest u dus voor hét origineel als het gaat om zwevende wandmeubels!

1965
Picture

ALPHA

De eerste serie van Banz Bord kwam uit. De ALPHA serie, Met het Banz Bord ALPHA programma kiest u voor een strak en zakelijk design wandmeubel, dat bijdraagt aan een rustig en sfeervol interieur. Karakteristiek voor een Banz Bord ALPHA wandmeubel zijn de strakke, rechte contouren van de wandkasten, de vlakke fronten en rechte wand- en verbindingsplanken.

1965
Picture

OPRICHTING DOOR DR.BANZ

Banz Bord werd in 1965 opgericht door dr.Banz uit Garmisch-Partenkirchen in Duitsland. Dr.Banz, die uitgever van beroep was, stoorde zich in zijn bibliotheek buitengewoon aan de wandsteunen die onder de wandplanken in het zicht gemonteerd waren. Dit bracht hem op het idee om de wandplanken onzichtbaar aan de muur te monteren, een idee dat hij verwezenlijkte door een unieke staaldrager te ontwerpen. Dankzij deze staaldrager konden wandplanken voortaan zwevend aan de muur gemonteerd worden.

1965

Kwaliteit

Met Banz Bord kiest u voor een origineel, op maat gemaakt, zwevend wandmeubel met tijdloos design. Daarbij geeft de volledig onzichtbare wijze van ophanging een enorme flexibiliteit die de creatieve inbreng van u als klant alle ruimte geeft. Het strakke, volkomen tijdloze design van haar wandmeubels maakt dat Banz Bord al decennia up-to-date is. In de loop der jaren zijn subtiele aanpassingen doorgevoerd, echter de ongekende kwaliteit, exclusiviteit en tijdloosheid van de wandmeubels van Banz Bord zijn nooit veranderd.  

BANZ BORD DEALERS

Alkmaar NAALDWIJK sliedrecht zonnemaire zevenaar heemstede oosterhout bergambacht ridderkerk schiedam eindhoven alblasserdam den haag bergschenhoek vlaardingen leiden


Banz Bord Experience Center
Kotterstraat 8
3133 KW Vlaardingen
T: +31 (0)10 460 36 59
M: info@banzbord.nl
Privacy policy

2020 © Banz Bord - alle rechten voorbehouden
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Realisatie: Koole Media Service